HOME     PRODUSE     CUMPARA ACUM     DESCARCA     CONTACT     HARTA SITE
ILUMINATOARE IN INFRAROSU
               Orice DISPOZITIV NIGHT VISION necesită putină lumină ca să aibă ce amplifica. Aceasta inseamnă că, dacă sunteti in intuneric total nu vedeti nimic. Sttind acest fapt, fiecărui ecipament de-al nostru i s-a incorporat un iluminator cu lumină infra-rosie (Iluminator IR sau IRI). Practic, un iluminator IR emite o rază in spectrul infrarosu invizibil ochiului uman dar vizibil dispozitivului night vision. Acest lucru va permite sa vedeti in intuneric total. Iluminatorul IR functionează prectic ca si o lanternă si distanta pe care o puteti vedea va fi limitată. Dispozitivele noastre au incorporate cele mai sigure pentru ochi iluminatoare IR de pe piata mondială. Acesta imbunatateste vederea la o distanta de peste 100 m.

Iluminatorul in infrarosu
               Sunt o sumedenie de variabile diferite care pot influenta distanta la care puteti vedea cu ajutorul unui DISPOZITIV NIGHT VISION.
       In primul rând, ce vreti să vedeti ? Vreti să vedeti o barcă pe suprafata apei sau căutati un iepure in pădure ? Cu cât este mai mare obiectul vizat cu atât mai usor este să-l vedeti. In plus, incercati să distingeti detalii (ceea ce noi numim, distanta de recunoastere) sau doar incercati sa vedeti dacă este ceva acolo sau doriti să distingeti dacă acolo este ceva in miscare dar nu sunteti sigur 100% dacă este cineva sau ceva ? Acesta se cheamă distantă de detectie.
       In al doile arând, conditiile de iluminare sunt o altă variabilă importantă. Cu cât aveti mai multă lumină din mediul ambiental (lumină stelară, lumina lunară, lumină infrarosie) cu atât veti vedea mai bine si mai departe. Veti putea vedea mereu mai departe intr-o noapte cu lună plină decât intr-una cu ceată, ploaie sau ninsoare.
       In conditii de vizibilitate scăzută, noi zicem că puteti face diferenta intre o femeie si un bărbat sau intre un câine si un cerb intr-un perimetru de 75 - 100 m. Totusi, dacă priviti in câmp deschis si aveti doar lumina de semiluna puteti distinge usor un hambar sau o casă chiar si de la 500 m.
               Tineti minte, DISPOZITIVUL NIGHT VISION este destinat pentru a VEDEA IN NOAPTE si nu neaparat la mare distanta, precum o fac binoclurile !

CÂT DE DEPARTE PUTETI VEDEA
Cat de departe vezi cu binoclul infrarosu
1 Yard = 0,9144 metri
PUNCTE NEGRE IN IMAGINE
               Când priviti in DISPOZITIVUL NIGHT VISION (NVD) este posibil să observati câteva "puncte negre" in imagine. NVD - ul este asemănător cu ecranul unui televizor care atrage praful si impuritătile. De obicei acestea pot fi indepartate. Si totusi, aceste puncte pot rezulta in timpul procesului de fabricatie / de asamblare sau dintr-un fir de praf chiar din interiorul tubului fotocatodic. Acest lucru este normal. Majoritatea tuburilor au aceste puncte negre in interiorul lor. Aceste puncte negre nu afecteză in nici un fel performanta sau durata de viată a dispozitivului night vision.

Puncte negre de pe imaginea infrasu
Sigla DARI Tehnologies SRL Oradea
eXTReMe Tracker